Jambolão extract and potassium sorbate as antimicrobial components in active packaging
DOI:
https://doi.org/10.14295/cs.v13.3485Resumo
This study aimed to use the raw extract of jambolão (Syzygium cumini L.) and potassium sorbate as antimicrobial components in cellulose acetate films and evaluate their potential for application as active packaging forsugar-free banana preserve. The films were prepared using the casting method and evaluated for thickness and inhibition potential. The efficiency of the films as active packaging, in situ, was evaluated through the enumeration of aerobic mesophiles and mold and yeast over 36 days of storage of banana preserves.
Downloads
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Copyright (c) 2022 Ana Clara Costa Dias, Juliana Josh Silva Alves, Izabela Silva dos Santos, Luciana Rodrigues da Cunha, Patrícia Aparecida Pimenta Pereira

Este trabalho está licenciado sob uma licença Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua, respeitando, porém, o estilo dos autores. As provas finais serão enviadas aos autores. Os trabalhos publicados passam a ser propriedade da revista Comunicata Scientiae, ficando sua reimpressão total ou parcial, sujeita à autorização expressa da direção do periódico. Deve ser consignada a fonte de publicação original. Os originais não serão evolvidos aos autores. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade.